10 na zalogi

Celostni razvoj otroških možganov

28,00  (cena z DDV)

10 na zalogi

Kategorija:

V tej knjigi nam avtorja predstavljata najsodobnejša odkritja v razvoju otroških možganov. Oblikovala sta 12 praktičnih metod, ki jih lahko uporabimo pri vsakodnevnih starševskih izzivih. Metode nam pomagajo v težkih trenutkih, ki jih doživljamo s svojimi otroki, in nas učijo, kako iz teh trenutkov lahko rastemo mi in naši otroci, ter kako lahko vzgojimo mirnejše in srečnejše otroke.

Vsi gojimo upe in sanje za naše otroke. Za večino to pomeni željo, da bi bili njihovi otroci srečni, zdravi in to, kar so. Sporočilo knjige je, da jim pri vsakodnevnih običajnih izkušnjah to pomagate uresničevati. Glavna prednost tega pristopa je, da nas nauči, kako lahko preoblikujemo trenutke, ki prekinejo zabavo in povezanost z našimi otroki.

O avtorjih: 

Daniel J. Siegel je diplomiral na Harvardski medicinski šoli in končal podiplomsko izobraževanje na Univerzi Kalifornije v Los Angelesu, in sicer na področju pediatrije in psihiatrije za otroke, adolescente in odrasle. Trenutno je profesor klinične psihiatrije na Medicinski šoli na Univerzi Kalifornije, eden od direktorjev ustanove Mindful Awareness Research Center na isti univerzi in glavni direktor izobraževalnega centra Mindsight.

Tina Payne Bryson je psihoterapevtka pri Združenju za psihologijo otrok in mladostnikov v Arcadiji v Kaliforniji, kjer srečuje otroke in mladostnike ter svetuje staršem. Piše in predava staršem, izobraževalcem ter poklicnim strokovnjakom, poleg tega pa je direktorica Inštituta za izobraževanje staršev in inštituta Mindsight.