Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine WWW.KAHLICA.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina WWW.KAHLICA.SI, v nadaljevanju KAHLICA.SI, je spletna trgovina, ki jo upravlja Prokun d.o.o., v nadaljevanju ponudnik.

 

Splošni pogoji poslovanja otroške spletne trgovine KAHLICA.SI

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba kahlica.si ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba DPD),
 • z nakazilom na račun upravitelja kahlica.si – Prokun d.o.o. (po ponudbi ali predračunu),
 • preko kreditne kartice oziroma PAYPAL-a.

Cene

Cene v spletni trgovini kahlica.si vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. DDV se obračuna v nakupnem postopku, pred potrditvijo naročila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Cenik za dostavo

Obračuna kahlica.si (cene vključujejo DDV):

 • poštnina je enotna in znaša 4,00 €

Postopek nakupa

Naročilo v čakalni vrsti: Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v obdelavo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
Naročilo potrjeno: Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri zalogo naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob naročilu ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
Blago odposlano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Dostava

Izdelke na zalogi pošljemo še isti dan. Dobavni roki so določeni na podlagi najboljše ocene, zato ne sprejemamo nobene odgovornosti v primeru kakršnih koli izgub zaradi zapoznele dostave. V kolikor dostava v dogovorjenem roku ne bo možna, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali po telefonu in vam izdelke poslali v najkrajšem možnem času.
Kadar blago ni dostavljeno v dogovorjenem dobavnem roku zaradi neplačila naročila, ponudnik ne sprejema nobene odgovornosti. Kupec je dolžan plačati naročeno blago pred dobavnim rokom.
Naročeno bo dostavljeno s kurirsko službo DPD. V primeru drugačnega načina dostave je potreben predhoden dogovor.

Vračilo blaga

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate po prejemu blaga na voljo 14 dni časa, da pisno odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti nato vrnjeni v roku 30 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije kupec.
Pred vračilom nas obvestite na elektronski naslov info@kahlica.si ali nas pokličite na telefonsko številko 040 580 295, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Izdelki morajo biti nepoškodovani, v originalni embalaži s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili ter z vsemi dodatki vključenimi pri nakupu. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa.
Kupnino za vrnjene artikle vam bomo šteli kot dobropis pri naslednjem nakupu v obliki darilnih bonov, ki so neomejeno veljavni. Gotovine ne izplačujemo. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga in strošek naše dostave do kupca. V kolikor so izdelki poškodovani, rabljeni, brez originalne embalaže ali pa je ta poškodovana, si trgovec pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali pa zaračuna ustrezno odškodnino. Denar vam vrnemo najkasneje v 30 dneh.

Možnost vračila ne velja za:
Potrošni material, v kolikor so izdelki odpakirani iz originalne embalaže ali je prelomljen varnostni žig.
Blago, ki je bilo izdelano oziroma naročeno po natančnih navodilih potrošnika, ki je prilagojeno njegovim posebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.
V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevani, bomo morali reklamacijo blaga zavrniti.

Neprevzete pošiljke:
Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino.

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka paketi vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe – naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja s terjatvijo. Terjatve ureja zunanje podjetje. Enaki pogoji veljajo za pošiljke, ki so s strani prejemnika neupravičeno zavrnjene.

Stroški neprevzema znašajo običajno 15 – 20 €, odvisno od teže in velikosti pošiljke.
(2x poštnina – pošiljanje in vračanje pošiljke, stroški pakiranja, stroški embalaže, -administrativni stroški).

 

Garancija

Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi kopije računa. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, Ni-Cd in NiMH baterije in akumulatorje, žarnice, diskete, optične medije, video in avdio kasete, varovalke, elektronske komponente, ipd.
Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe samega artikla oziroma embalaže takoj sporočiti kurirju preden odide ali (ob osebnem prevzemu) osebju v trgovini, nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Naknadne prijave izven garancijskih napak ali poškodb podjetje ni dolžno obravnavati, saj kasneje ni možno ugotavljati, če je do napak ali poškodb prišlo pred ali po prevzemu blaga.

Odveza odgovornosti

Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko jih potrdi komercialist s strani podjetja!
Spletna trgovina kahlica.si deluje po principu kataloške prodaje, podatki o dobavi pa so ustvarjeni na podlagi informacij s strani dobaviteljev artiklov in so informativne narave. Kljub prizadevanju za stalno ažuriranost trgovine in dobavnih rokov se lahko zgodi, da se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov in so artikli še vedno nespremenjeni na seznamu spletne trgovine. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.
Ob ponovni dobavljivosti artikla ne moremo zagotavljati iste cene, kot jo je imel pred umikom iz prodaje, ker so cene v veliki meri odvisne od dobaviteljev artiklov.
Vse slike artiklov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti artiklov.
Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.
Pri plačilu po povzetju naročeno blago plačate ob prevzemu na dogovorjenem naslovu. Plačilo po povzetju je možno samo z gotovino.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda na elektronski poštni naslov info@kahlica.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev kahlica.si, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, elektronski poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Avtorske pravice

Vsi članki in vodniki po nakupih so last njihovih avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati.
Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Osnovni podatki o podjetju

Prokun D.O.O., trgovina KAHLICA
Dobračevska ul. 26
4226 Žiri

DŠ: SI82388741
Podjetje je davčni zavezanec. Vse cene so opremljene z DDV.

 

Želimo vam prijetno nakupovanje v naši spletni trgovini, ekipa KAHLICA.SI

 

Piškotki in določila

Za stabilno delovanje in uporabo naše spletne strani uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran. Posredujejo nam podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Upravljalec spletnega mesta in vseh podatkov povezanih z njim je:

Naziv podjetja: OTROŠKA TRGOVINA KAHLICA, Prokun d.o.o.
Naslov: Dobračevska ulica 26
Pošta in kraj: 4226 Žiri
Naslov elektronske pošte: info@kahlica.si
Kontaktna telefonska številka: +386 40 580 295

 

Piškotki, ki se uporabljajo:

Ime piškotka Namen Čas trajanja
CookiePreferences Piškotek v katerem se hrani Vaše strinjanje z uporabo Googlovih storitev. Dve leti.
NID Identifikator za Google nastavitve 10 mesecev.
PH_HPXY_CHECK Piškotek pomemben za samo delovanje spletne strani, naloži se ob vsakem obisku spletne strani, traja 1 sejo Do zaprtja brskalnika.
_ga Statistika ogledov spletne strani Dve leti.
_gid Statistika ogledov spletne strani En dan.
_gat Piškotek storitve Google Analytics. Piškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku. Piškotek se izbriše 10 minut po namestitvi. 10 minut.
 wordpress_test_cookie WordPress testni piškotek, ki ne vsebuje nobenih identifikacijskih podatkov. Do zaprtja brskalnika.
woocommerce_items_in_cart Piškotek beleži število artiklov v WooCommerce nakupovalni košarici. Trajanje seje.
wordpress_logged_in Piškotek za prijavljenega uporabnika. Trajanje seje.
woocommerce_items_in_cart Piškotek beleži število artiklov v WooCommerce nakupovalni košarici. En dan.
wp_woocommerce_session_ Piškotek hrani unikaten identifikator za kupca in služi iskanju košarice med podatki kupcev. Trajanje seje.

Obvezni piškotki Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je naprimer dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, naprimer obrazca za nagradno igro ipd.

Izvedbeni piškotki Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, naprimer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in če se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem, ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Tako na primer naša spletna stran na kateri ste trenutno nudi prilagojeno vsebino glede na tematiko člankov, ki jih je uporabnik označil kot priljubljene. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani po tem, ko ste dobili obvestilo o piškotkih se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Kako upravljati piškotke na osebnem računalniku 

Klikni na opusti bo analitika onemogočena za sedem dni.

Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Google Chrome

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve« in se pomaknite do razdelka »Zasebnost« ter kliknite gumb »Nastavitve vsebine«.
 3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«.
 2. Preverite, če je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku.
 3. Nastavitev nad srednjo ravnjo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox

 1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
 2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
 3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari

 1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«.
 3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX

 1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«.
 3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX

 1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«.
 3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX

 1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
 2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«.
 3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera

 1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
 2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«.
 3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.